3 Mart 2013 Pazar

Runtalya 2013

Gogus No 14
Maraton Fuari
Antalya Maratonunda bu 5. yilim oluyor. Duzenli kosmaya basladigim ilk yillardi ve Antalya Maratonuna da 10K ile basladim. Sonraki sene cok sicak bir havada Yari Maraton kostugumda bir daha bu mesafede kosmak mi diye kendime soylendigimi hep anlatirim. Buna ragmen ertesi yil ilk tam maratonumu bu parkurda  kosmustum. Gecen sene de tam maraton kosarak 2013'e gelmis ve yine tam maraton gogus numarasi ile start kuyrugunda, start'a 10-15 dakika kala en arkada isinma sonrasi sogumamak icin kisa kisa geriye dogru kosup, yine start blogunun arkasina gelerek tanidiklarla hos bes ediyorum.

Bu sene hakkiyla maraton antrenmani yapmamis olmamdan dolayi ve Nisan'da kosulacak Iznik ultra maratonuna hazirlik olmasi babinda yipranmadan ama cok da yayilmadan 42K'yi bitirmek icin start kalabaliginin en arkasindan sakin bir tempoda, en son start alan kisi olarak, birazdan start alacak olan 10K kosuculari da arkada birakarak cikiyorum.

Gecen senelerin aksina bu sene 21 ve 42K birlikte 9.00'da start aldi, 10K ise 9.15'de alacak. Gecen yillarda gec baslayip oglen sicagina kalan yari maratoncular boylelikle erken bitirecek ama 4 saat kosup gelen maratoncular buyuk olasilikla sessiz bir finish gorecek. Benim gibi 3:30'dan sonra gelen maratoncular parkur boyunca duyamadigi alkisi bu sene finish'de de goremeyecek. Hala bekleyen kucuk azinlik son metre sprintleri icin maratonculari cesaretlendiremiyor olacak. Sonu bastan soyleyeyim, son 5 senenin cevreden en az ilgi goren maratonu oldu. Parkurun cam piramide cekilmesiyle Lara Plaji tarafinda turist yogun oteller bolgesine gelmeden donuluyor olmasi ve start zamanlarinin degistirilmesi onemli etken oldu. Finish'in merkezdeki stadyumdan cam piramide alinmasiyla az da olsa ilgi gosteren Antalya halkinin ilgisini de bitirdi. Hal boyle iken 42 uzun K ve 4 saatlik kosu yine kendi kendini eglendiren kosucular arasinda gecti.

Ben planladigim gibi nabzi izleyerek 160 ustune cikmadan ilk yariyi ortalama 5:20 pace'le 1:54'le donup, bulutlarin dagilip gunesin kendini daha fazla hissettirdigi ikinci yarida artan vucut isisiyla, ne luzum var kendimi kasmaya modunda ortalama pace 5:34'e cekerek 3:55 ile Antalya'daki 3. toplamda 6. tam maratonu sessiz sedasiz bitiriyorum. 

Maraton Rota 
42K splits 
Urkunde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder