5 Ocak 2012 Perşembe

BURHAN FELEK

Koordinatlar:
41.013483 N
29.031656 E


Burhan Felek, (1889-1982): Gazeteci, sporadami, yazar. 1974 yılında en uzun sure gazetecilik yapan ve dunyanın en yasli gazetecisi olan Felek, Uskudar Anadolu Spor Klubu'nu kurmustur.


Ekrem Kocak, (1932, 1993): 800, 1500 ve 3000m mesafelerde Akdeniz ve Balkan sampiyonluklari bulunan  milli atletimiz. 1966 yılında sonlandırdıgı sporculuk hayatında, 4 kez Balkan, 6 kez Ordulararası Dunya, 2 kez de Akdeniz oyunları sampiyonu olan Kocak, 24 Turkiye rekoru kirdi ve 500'den fazla kez milli oldu. Fenerbahce forması altında 13 Istanbul ve 8 Turkiye sampiyonluğu yasadı.1995 yılında Burhan Felek Spor Kompleksi'ndeki atletizm pistine adi verildi.

Il Mudurlugu ve yandan giris kapisi
Uskudar-Baglarbasi, Barbaros Mahallesi, Alaattin Yavasca sokak uzerinde kurulu bulunan Burhan Felek Spor Tesisleri, Karacaahmet Mezarligi bitisiginde, Capitol Alisveris merkezine hayli yakindir. Tesisin yan girisinde, sokak uzerinde ucretsiz, on tarafda ucretli park yeri mevcuttur. Yanibasinda yeni yapilan voleybol salonu, kapali yuzme havuzu, atletizm federasyonu kamp oteli ve spor il mudurlugu yonetim ofisleri vardir. 

Voleybol salonu ve Yuzme Havuzu
Atletizm Pistine girisin saginda hamam catisina benzeyen yapisiyla jimnastik salonu, yine girisde solda boks ve dovus sporlari antrenman salonu bulunur. Buralarda makul fiyatlarla ozel ya da grup dersleri alinabilir.

On kapi
Kosu pisti, herhangi bir federasyon veya klup calismasi ya da bir musabaka olmadikca, uygun kiyafetle gelen her sporcuya aciktir. Her daim yuruyus yapan insanlar olsa da, ki bunlar yaz aylarinda kosanlara engel olabilecek sayiyada ulasabilir, karsilikli anlayisla hep beraber spor yapilabilecek alan vardir.

Tribunlerden bakis
En iyi bakilan kismi olan cim alanda, cirit, gulle, disk atma antrenman alanlari, uzun atlama havuzu ve yuksek atlama minderide vardir.


Tesisin geneli maalesef bakimsizdir. Kendi halinde yipranmaya birakilmis goruntusundedir. Soyunma odalari olsa da, duzenli ve ihtimamli temizlik yapilmadigindan beklentileri karsilamayabilir. Tartan kosu pisti yer yer yamalidir, yagmur yagdiginda ic kulvarda su birikintileri olussa da Anadolu yakasi kosuculari icin en cazip mekandir, cunku bolgede halka acik tek pisttir. Aksam saatlerinde kosu camiasindan muhakkak tanidik yuzlere rastlanabilir. Hava karardikdan sonra pist cevresindeki zayif kalan isiklarla aydinlatma yapilir, bu haliyle aksam 22.00'ye kadar pistden faydalanilabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder