23 Ocak 2012 Pazartesi

Cekmekoy Orman

Koordinatlar (Cekmekoy Doga Parki)
41.030582 N
29.190760 E


Cekmekoy ormanlarina sorgusuz sualsiz, para odemeden girilebilir, icine villalar bile yapilabilir, butun copunuzu de atabilirsiniz. Garip ama ormana girdiginizde butun bunlarin serbest, herkesin yapabilecegi seyler oldugu dusunulebilir. Orman kenardan kenardan, bazi bolgelerde merkezden, insanlar tarafindan isgale ugramis ve kirletilmistir.
Sile Yolu'ndan Cekmekoy Doga Parki
Iyi de ben ne villa dikicem, zaten kirletmem, birkac kilometre kosup cikicam derseniz, giris noktalarindan biri Cekmekoy Doga parki civarina aracinizi birakip (Agaoglu My Country arkasi), Seda Sokagi, askeri bolge sagda kalmak uzere, yolun sonundaki WellQ villarina kadar takip etmektir. Bu nokta araclar icin son nokta ve ormana ilk giris noktasidir. Cevre halkinin cogunlukla kullandigi bu giris noktasi disinda ormana bircok yerden girilebilir. 

Cekmekoy Doga Parki
WellQ villalari, orman giris
Orman Beykoz ve Karadeniz kiyilarina kadar uzanir, donulebilecek noktaya kadar acilmak ya da baslanilan yerin bulunabilecegi rotadan ilerlemek tavsiye olunur. Orman issiz oldugundan yardim isteyecek, yol soracak kimsede bulunamayabilir. Kaybolunmasi halinde yuksek bir tepeye cikilirsa sehrin gorunen kisimlarindan yon tayini yapilabilir.

Iki senedir Cekmekoy belediyesi sponsorlugunda duzenlenen 10K kosusu, Doga Parki'ndan baslar, WellQ villari yanindan ormana girilip, orman icinde atilan tur ile yine ayni yerden cikilarak, parkda finish'e ulasilir.


Girisden birkac yuz metre sonra ulasilan duzluk piknikcilerin alanidir ki, burasi hayli kirlidir. Buyuk villalar yaninda, suru hayvani yetistiren insalarda buralarda yasar. Bu duzlukden, askeri alan sagda kalacak sekilde karsi tepeyi asilirsa ormanin insansiz kisimlarina ulasilabilir.


Cekmekoy Ormana kus bakisi
Yangina karsi koruma amacli orman yatay ve dikey yollarla duzenli acilmistir. Bilen bir arkadasla gidilmediyse kosulacak yollarda buralarda olmalidir. Aralarda patikalar da vardir. Ormanin bu noktalari hafta sonu bile issizdir, yalniz kosmak risk olusturabilir. Istenmeyen bir sakatlikda sizi bulamayabilirler, yalniz kosulacaksa cep telefonunu yaniniza almak iyi bir fikir olabilir. uzun kosulacaksa yiyecek icecek stogu ile birlikte girilmeli ormana cunku bakkal, supermarket, cesme filan bulunmaz icerde


2011 yilinda Sigma Cam ve Cekmekoy Belediyesi sponsorlugunda, Team Cekmekoy Ultra Trial Runners ekibi tarafindan duzenlenen 50K ultra maraton bu bolgede kosuldu. 2012'de yine ayni ekip tarafindan hem antrenman hem yaris ultra maratonlari planlamaktadir. Bunlardan ilki 22.01.2012'de kosulan 45K antrenman  parkur ve yukseklik degisimleri Aykut Celikbas'in kaydiyla asagida verilmistir. Kis sartlari sebebiyle hayli agir zeminde kosulan antrenman, butun zorluklara ragmen kosanlari bir sonraki ultra maratonlara cekecek cazibeyi saglamistir
Aykut Celikbas tarafindan kosulan 45K parkur
45K parkur yukseklik degisimleri

4 yorum:

  1. Çok nizamlı hazırlanmış bilgiler için teşekkürler. Çekmeköy sakini olarak haftalık yürüyüşlerimi yapacağım bir parkur ararken faydalı oldu. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yardimci olabildiysem ne mutlu. keyifli kazasiz belasiz sporlar.

      Sil
  2. 3. KÖPRÜ YAPIMINDAN SONRA SON DURUM NEDİR._? RESİMLERLE İNSANLAR BİLİNÇLENDİRİLMELİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Git bir bakta bizi bilgilendir, ne mal insanlar var. Seninde bir faydan olsun. Bir tesekkur et. Bak ne guzel bilgi vermişler sitede degi mi

      Sil