6 Şubat 2012 Pazartesi

Umraniye Mesire Alani

41.036636 N 
29.120024 E


2010 yilinda Umraniye Belediyesi tarafindan mesire alani olarak duzenlenen alan icinde, demiryollarindan cikarilan tahta bloklarla desteklenmis toprak kosu pisti de yapilmistir. Herseyden once burasi bir piknik alanidir, dolayisiyla hafta sonu, ozellikle bahar, yaz aylarinda mangalcilar tarafindan isgal edilmis olabilir.

TEM'den Camlica, Kucuksu, sonra sag'a don
Alan, TEM'de FSM yonunden gelirken, Camlica kavsagindan hemen once, sagda yol boyunca uzanir. TEM'den Camlica, oradan hemen ilk sag Kucuksu'ya donulerek ulasilabilir. TEM'den de gorunen TEB binasina gider gibi yolun sagindaki is merkezlerinin onunden gecilerek mesire alani ana girise varilabilir. Alan onunde ve yaninda ucretsiz park alanlari vardir.

TEM'e yakin olmasindan dolayi gurultu ve egzost gazindan etkilenilebilir. Daah cok gurultu rahatsiz ediyor, kulaklikla muzik dinlemek cozum olabilir. Bu dezavantajlari yaninda, yogun cam agaclari icinde, kisa ama dik inis cikislarin oldugu, kosu pisti camurlasmayan cok guzel bir toprak zemini var. Ancak pist disi yollar yagmurlu gunlerde camurlasmaya hayli musait.
Kosu Parkuru
Yaklasik 2.3K'lik bir kosu parkuru var, aralardan gecilerek ayni rotada donmekten kurtulunabilir ve mesafe uzatilabilir. Alan icinde tuvalet ve bufe de var.
Hep Piknik Alani
Tam guvenlik

Kar Altinda
Cevredeki plazalarda calisanlar icin ogle tatilinde 1 saatlik kosular icin bile kullanilabilir. Olmadi sabah kosusu ya da is cikisi trafigi beklerken takilinabilir.


Lazimsa cocuk parki

Engelli ve diger tuvaletler


Camur sevenlere bu imkan da var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder