27 Şubat 2012 Pazartesi

Zeytinburnu Sahil

Koordinatlar
40.978298 N
28.885278 E

Bakirkoy'den Yenikapi'ya kadar olan sahil seridinin arasinda bir yere duser Zeytinburnu. Bu hat boyunca sahil doldurularak olusturulan yolda, deniz tarafinda yayalar icin yuruyus, bisiklet, kosu alanlari, parklar olusturulmustur.
Yol boyunca ucretsiz arac park edilebilecek yerler oldugu gibi, bisikletleri kilitlemek icinde gayet guzel demir barlar yapilmistir. Gun icinde bisiklet binme aliskanligimizin olmamasindan, teoride dusunulmus bu bisiklet park yerleri hemen her zaman bostur. Hafta sonu buraya bisikletle gelende bisikletini buraya kilitleme ihtiyaci duymaz demekki

Denizin hemen kenari, daha genis olan alan, kosmak icin cok musait olmayan kaldirim taslari ile dosenmistir. Hafta sonuda hayli kalabalik duzensiz yuruyen insalar ve mangalcilarla doldugundan, tercih edilmeyebilir.

Bisiklet binilecegi dusunulerek, mavi cizgilerle belirlenmis, cogunlukla asfalt olan zemin, bisiklet binen de  olmadigindan, kosmak icin daha uygun olabilir. Bu hatda, arac ya da yaya yollarimiz gibi bazi noktalarda kenarlara gore cukurda kaldigindan, yagisli havalarda su dolar ve gunlerce boyle kalir. Buna da sukur diyip, moral bozmadan kiyisindan dolasilabilir.
Hatti Bakirkoy'den baslatip Yenikapi'da sonlandirsak, yaklasik 7K'lik bir parkur cikar. Yenikapi ve sonrasinda, arac trafigi gozetilerek birkac yol gecip, kaldirim inip cikarak Sarayburnu yayi uzeri Eminonu'ne dogru, aslinda Avrasya'nin bu bolgesindeki rotasinda kosulabilir. Beton bile olsa kaldirimdan kosmak, bu cevrede kosan olmaz diye gecen dikkatsiz ve asabi suruculerden kacinmak acisindan daha guvenli olacaktir. Yok bana birsey olmaz, asflatdan kosacagim diye israr ediliyorsa,  ters seritden, arac trafigine karsi kosmak tercih edilmelidir.
Bakirkoy-Sarayburnu arasi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder