21 Mayıs 2012 Pazartesi

2. Bozcaada Yari Maratonu

Kalbi Ege'de kalanlar, ada cazibesi, organizasyonun kalitesi derken Turkiye'nin bircok sehrindeki sporcular icin hem sehirden kacis hem de guzel bir hafta sonu secenegi sunan 2. Bozcaada 10K ve YM kosusu, gecen senekinden daha yogun ilgi topladi. 

Parkurun ve hava sartlarinin zorlugu gecen sene tecrube edilmis olmasina ragmen Yaris Takvimi ve Bozcaada Belediyesi onculugunde yuzlerce kosucu ve destekcileri adaya akin etti. Her iki mesafede yaklasik 1000 kisi kosarken, bir o kadar ziyaretci ve organizasyon calisani adayi senlendirdi. 

Ogleden sonra 14:20'de gunes altinda baslayan kosu 45 dakika sonra bulutlanan havayla herkesin hizini artirabilmesini sagladi. Akvaryum Koyu ve Ayazma Plaji rampalarini asmak hemen herkesi zorlasada, sonrasinda daha duz olan parkurda uzum baglari arasinda kosmak hayli keyifli oldu, bi de yagmur yagsaydi sahane olacakti.

Yari Maraton Rota
Bozcaada Jandarma onunde verilen start sonrasi, 10K kosanlar sehir merkezinde bitirmek uzere yaklasik 4,5K'da ayni yolu geri donerken, Yari Maraton kosanlar adanin yarisindan fazlasini daire seklinde donerek 21.1K'yi tamamladi. 

YM tempom ve YM yukseklik degisimi
2. Bozcaada YM Garmin Data'si

Ozellikle ilk 13-14K'daki inis cikislar, klasik asfalt kosularinda gorulen ya da beklenen dengeli tempo tutulmasina engel oluyor. Bu da dogal olarak kosucuyu yorup kosuyu daha zor hale getiriyor. Yokuslarin uzun, inislerin kisa ve dik olmasi, tirmanirken kaybedilen zamanin iniste kazanilmasina da engel oluyor. Yokuslari yavas cikip, duz kisimlarda normalden daha tempolu kosarak, yaklasik 325m yukseklik kazanimi olan parkuru 1 saat 52 dakika'da bitirebildim. Yari Maraton icin iyi bir zaman olmasada baslangicdan parkurun 2/3'une kadar olan inis cikislar sonrasi, finish'e kadar tempolu, guclu ve istekli kosabilmis olmam kendi adima kosunun en tatmin edici tarafiydi.







NB 2. Bozcaada YM Kosu Brosuru






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder