8 Ocak 2013 Salı

New Balance 790 v2

New Balance 2012'den itibaren cikardigi yeni modellerde v2 ibaresini kullanmaya basladi. Hemen her kosu ayakkabisinda bu ek artik var, sebebini web sayfalarinda da bulamadim dogrusu.




Gelelim NB 790v2'ye. Amiral ayakkabi 890v2'nin orta sinifi gibi gorundu bana ilk gordugumde. Her iki modelde ki son iki digit, yani 90, hizi sembolize ediyor NB serisi ayakkabilarda. E hizli bir ayakkabinin hafif olmasi gerekir. 280 gram (size 10) agirligi var 790v2'nin. bu ayakkabiyi. Taban desteginin sekli, kullanilan malzeme, hafifligi bu ayakkabiyi forefoot kosanlar icin daha ideal yapiyor. Okce kismi, orta ve on ayak taban kalinliklari yarislarda kullanilabileceginin de bir isareti.

Burunda darbelere karsi dikisli bir bant var. Burundan ayak ortasina kadar fileli kismin genis olmasi ayagin hava almasini ust seviyede tutmak amacli, yapistirma sagli sollu iki bant, formasyonu saglamak icin. Kocaman iki tane sert plastikten N harfi aslinda ayagin ortasinin sarilmasini sagliyor.

Bagciklar cok iyi, delikler iyi dizayn edilmis. En onde bagciklarin gecirilebilecegi ortadaki delik (nasil tarif edilir ki bu!) ayagi daha saglam sariyor orasi kesin. Birkac antrenman kosusunda bagciklari serbest birakmama ragmen gevseme ya da cozulme olmadi. Ayagin genelini ve bilegi de iyi sardigini soylemeliyim.    





Tabanda, NB'ye has REVLite, evvelki modellere gore %30 daha hafif olan orta taban malzemesi kullanilmis. REVLite altinda zemine basan kisim daha sert "Blown Rubber" ile kaplanmis. Yine NB'ye ozel topuktaki Ndurance plastik, tabanin dayanikligi artirmis. Tabanda ayagin ortasina gelen kisim hafifligi artirmak icin oyuk olarak dizayn edilmis. Tabanda buyuk baklava desenleri ayak on kismi kivrildiginda rahatlik saglayacagi dusunulmus. Bu baklava deseni ayakkabinin hemen her yerine serpistirilmis.



Okcenin disina konan ilave parca topuk kismini daha dayanikli yapiyor. Bu kisimdaki taban destegi de topuga basarak kosanlar icin de bu ayakkabiyi ideal hale getiriyor diyebilirim. Orta seviye kosucular icin yaris ve antrenmanlarda kullanabilecek, dizayni da hos olan bir ayakkabi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder