26 Aralık 2011 Pazartesi

BOSTANCI SAHIL

Koordinatlar:
40.963081 N
29.064803 E


Bostanci sahil diyorum ama cok cesitli spor yapma imkani sunan bu alan Fenerbahce'den Pendik'e kadar uzanir. En populer alan Caddebostan-Fenerbahce, Caddebostan-Bostanci arasidir.

E5 ya da TEM'den Caddebostan Migros
Bulusma yeri cogunlukla koordinatlari verilen, Opr. Cemil Topuzlu caddesi uzerindeki, eski Maksim Gazinosu, Caddebostan Migros'dur. Buraya Fenerbahce yonunden Sahil Yolu ya da E5-TEM'den Ataturk caddesi, Bagdat caddesi ve Sahil Yolu takip edilerek ulasilabilir. Migros arkasinda, ucretsiz, guvenli park yeri vardir ama hafta sonu 9.00'dan sonra burada, ozellikle gunesli havalarda yer bulmak hayli zor olabilir. Sahil yolunda otobus durak alanlarini ihlal etmemek kaydiyla arac parkida yapilabilir.


Arac park Alani
Park yerine 50m mesafede basketbol alanlari vardir, hafta sonu ve aksamlari cogunlukla dolu olur potalar
Migros'u arkaniza, denizi onunuze aldiginizda, saga dogru Fenerbahce'ye 2030m, sola dogru bostanci iskelesine kadar 2800m kesintisiz kosu-yuruyus ve renk koduyla ayrilmis bisiklet parkuru vardir. Bu bolgede zemin kosuya musait asfalttir ama yuruyus yapanlardan dolayi Fenerbahce yonu hayli kalabalik olabilir. Yazin bu alan aksamcilarinda mekani olur, siz kosarken onlar sarki-turku soyler bira, sarap icerler. Kosu oncesi onlara aldanmayin ama sonrasinda takilinabilir. Yine yol boyu cafe'ler, hatta soguk sicak icecek satanlar vardir. Yaniniza su almak yerine 1-2lira almak sorunu cozer.

Asfalt parkur disinda, yine Fenerbahce yonune 1700m uzunlukda daha yumusak, hali zemin vardir. O zeminde sert gelirse, hayvan pislikleri ve kucuk delik-tumsekler gozetilerek cimden de kosulabilir. Sogutma kosulari icin cim zemin tercih edilebilir.
1700m Hali kosu pisti
Ara ara vucudun temel kaslarini calistirabileceginiz istasyonlarda vardir.

Parkur her 500m'de bir isaretlenmistir. Kronometreli bir saat ile kosu hizinizi tayin etmeniz mumkundur. Bostanci yonune dogru, insan trafiginin daha az oldugu bolgede 1000m ya da 2000m interval calismalarida yapilabilir.
Mesafe isaretlemesi
Bisklet ve kosu yolu renk ve isaretlerle ayrilmis olsa da her iki alanda da kosan, yuruyen, hizla bisiklete binen olabilmektedir. Kosarken yapmamiz gereken ufka bakma isi, kazaya yol acmamasi icin burada daha onemlidir.


Bostanci tarafina dogru 2700m'lik ayrilmis, her 100m'de isaretli kosu pistide mevcuttur, ancak zemin betondur. Kisa mesafe hiz calismalari icin tercih edilebilir.
2700m beton kosu pisti
Bostanci iskeleye ulasinca, Bostanci Futbol klubu Hali sahasi'dan yol kenarindaki kaldirama gecip, iskele ve balikcilar onunden gecerek Maltepe yonune dogru, yine kosu ve bisiklet parkuruna devam edilebilir. Her 100m'de isaretlenmis bu alan maalesef betondur 
Bostanci'dan Maltepe'ye dogru
Uzun mesafe kosanlar bu bolgede arac yoluna inip kenardan, asfalttan kosarlar. Maltepe-Kartal yonune giderken karsiya gecip arac trafigini karsidan alarak risk azaltilmalidir. Araclar, ozellikle otobusler en sag seritten, kosulan dar alana hayli yakindan gecebilmekte, bu yuzden trafik surekli gozlenmeli, gerekirse kaldirima ziplama durumu gozetilmelidir.

Maratona hazirlanan kosucular icin, uzunlugu ve zemini sebebiyle Istanbul'daki en uygun ve en cok kullanilan  uzun kosu parkurudur. Maraton antrenmalarinda birkac defa kosulan 32K, caddebostan-kartal arasi git gel ile burada kosulabilir. Deniz doldurularak yapilan bu yolda egim hic yoktur ancak bol ruzgar alir, gunesli gunlerde golgesiz, yazin nem orani hayli yuksek olur. Bu yuzden, mevsime gore mumkun oldugunca erken cikilmalidir. Ayrica, hafta sonlari yol bisikleti suren gruplar buradan Sabiha Gokcen'e, Formula 1 pistine gider gelirler.

Caddebostan-Kartal 32K parkur
Caddebostan Kartal 32K rota ve elevation profili
Bostanci-Fenerbahce Git-Gel
Bostanci-Fenerbahce arasi git-gel 9.88K



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder