24 Aralık 2011 Cumartesi

MIZUNO Wave Harrier 3

O bir Mizuno, bir trial ayakkabisi bir Japon harikasi. Mizuno trial ayakkabilari Acend, Harrier, Cabrakan, Arashi olarak isimlendirilip seri halinde uretilmis.

Harrier, kelime anlami yagmaci kimse, tavsan tazisi, sahin familyasindan bir kus. Her sekilde saglam fiziksel ustunlugu olan anlamina geliyor, hemde her turlu arazi kosullarinda.



Wave Harrier 2'nin bir ust modeli. Harrier 3 295gram agirliginda. Bir trial ayakkabi icin hayli hafif, bu yuzden fazlasiyla flexible. Hem trial hem hafif olmasindan 80kg'den agir kosucular icin tavsiye edilmiyor.

Wave ailesinin en tipik ozelligi, orta tabana yerlestirilen dalga seklindeki ilave tabaka. Wave rider 14'de bahsettigim gibi bu tabaka ile daha iyi cushioning ve kosu adimini atip ayagin arkasindan gelen gucun ortadan one dogru daha iyi saglandigini iddia eder.
Mizuno loglou reflektor arkada, ondeki koruma bandina cekilen hatlar, trial kosularinda onden gelebilecek darbelerin ayaga zarar vermesini saglamak icin cekilmis.

Pabuclar su gecirmez degil, yol ayakkabilarinda oldugu gibi AirMesh kumas kullanilmis. Islakligi cabuk atabilsede, yogun su gecisleri, derin camur havuzlari olan alanlara girerken dikkat edilmeli. 

Sari Lacivert tonlar cok yakismis. Mizuno lacivertin bu tonunu Turkish Sea olarak tanimlamis. Camura girmeden once mavisi goz alici. 

Taban, arazi zeminlerde maksimim tutus saglanabilmesi icin hayli puruzlu. Bir trial ayakkabi icin aksi dusunulemezdi. 


Diger Mizuno modellerde oldugu gibi, tabanda Karbon plastik X10 malzeme kullanilmis ki, bu okce, orta ve on ayakda dayanikliligi artirip, okceden on ayaga yayilan tepkinin cekisi artirabilmesi icin tasarlanmis.


Begrad ormani, Geyik ve Kurabiye kosulari Oryantiring yarislarinda vazgecilmez partnerim wave harrier 3'ler beni bir kez yere yaklastirmadi. Kadi kizinin kusuru yok mu derseniz.... trial kosularinda ayagin farkli yonlere dogru ayakkabiyi zorlamasindan dolayi, harrier'lerin bagciklarinin gevsemesi.


Trial kosucularida bos durmaz, Mizuno'da. Harrier 3 koltugunu 2011'de Cabrakan 3'e birakti. Hem tabandan hem ustten-yanlardan desteklenen Cabrakan'lar cok daha saglam bir trial ayakkabisi gorunumunde 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder