19 Aralık 2011 Pazartesi

BROOKS Glycerin 8

Running is in my DNA... Glycerin 8'in altinda, okce kisminda bu yaziyor. Sirf bu gaz veren slogan icin bile alinir bu ayakkabi. Glycerin 7'nin gelistirilmis modeli. Bu model ile yeni bir cushioning (yastiklama, tamponlama) teknolojisine gecmis Brooks, BrooksDNA. Ayakkabi tabanindaki beyaz katman icinde, okceye ve one yerlestirilen yeni bir malzeme ile uygulanan kuvvet kadar cushioning, maksimum koruma ve ileriye itis gucunun saglanmasi hedeflenmis. Yani ne kadar sert kosarsan kos, gelen kuvveti absorb edip sakatlanmayi minimuma dusurmesi saglanmis Alttan bakinca ayakkabinin okcesinde gorunen yesil kati yumusak jelimsi katman butun bu varsayilanlari saglayan malzeme.

2010 yilinda uretildiginde Runner's World Editors Choise Award for spring 2010 odulunu almis. Pabucun agirligi 357gram.

Yagmurlu bir gunde kosu sonrasi
Simdi web sayfalarinda yazan bu teknik ozelliklere mi, alinan odullere mi, yoksa Youtube'a eklenmis editor'lerin tavsiyelerine mi inanalim? Ha herkes ayakkabida ayni tecrubeyi yasamasada bir giyene sormak daha mantikli degil mi? 

Yeni ciktiginda, yurt disindan tesadufi uygun bir fiyata  (60USD) gorunce neden yeni model bir Brooks'u denemeyeyim diye dusundum. Hazir ilk kez kosulacak Antalya maratonuda takvimde iken. Agirlik ve taban bicimine bakarak iyi bir antrenman ayakkabisi olabilirdi, ki oldu ve ilerleyen gunlerde 10-15K yarislarda da giydim.


O gun bugun, Antalya ve Berlin maratonu antrenmanlarinda bu ayakkabiyi giydim, hala giyiyorum. Uygun numara almis (yarim numara buyuk) olmaktanda kaynaklaniyor ki ayagi corap gibi sariyor.  Tabandaki destekleme cok iyi, ustune bastikca hala kendini hissettiriyor.


Tipik bir asfalt kosu ayakkabisi, toprak, dag, tas sert zeminlerde giyilmesi yanlis olur, sakatlanmalarra ve ayakkabini yipranmasina neden olabilir.

Acik gri ustune koyu gri desenler, teknik ozellikleri otesinde ayakkabiyi begenerek giyilme hissi de veriyor. Arkasinda, brooks yazisi ustunde sadece arkadan gorulebilecek reflektoru var. Her yaninda marka, model, DNA yazilari, hep beraber kokos bir hava versede renk tonlamasi nedeniyle hicbiri goze batmiyor.


Yaklasik 800-1000K'ya ulasmistir bu ayakkabi ama bir kez olsun bagciklari cozulmedi. Diger markalarda yasadigim bu sorun normal bagcik attigim Glycerin 8'lerde hic olmadi. Sari, mavi ve ekranda gordugunuz kremit renklerinde uretildi.


2011'de Berlin'de ilk kez elime aldigim Glycerin 9'lar cikti. 140 euro fiyati ile altina ustune baktikdan sonra tekrar yerine rafa koydum. Ilk bakisda biraz daha kaba saba duruyor. 

Tabani daha desteklenmis, taban dizayni detaylanmis. On ayak kismindaki kanallar daha derinlesmis ve 3'ude boydan boya gecirilmis. Sanirim on ayak kisminin daha rahat, flexible hareket edebilmesi icin. Okce  hem alttdan hem yanlardan daha cok desteklenmis, design daha renklenmis, bagciklarda ve butun bu extralara ragmen agirlik 343grama dusurulmus.



Uzun lafin kisasi, henuz ulkemizde olmayan bu marka ve modeli, yurt disinda karsiniza cikar ve fiyatida size uyarsa denemenizi tavsiye ederim. Nacizane bir kullanici olarak 10 uzerinden bol bol 9 veririm.

http://www.brooksrunning.com

1 yorum:

  1. ikinci fotoğraftaki ayakkabı aşınmasına bakınca imrendim. Yeni koşucuyum umarım bu seviyeye ulaşabilirim.

    YanıtlaSil